Cryo Solutions - Circulaire economie: Hergebruik vloeibare stikstof apparatuur met garantie (cradle to cradle)

Geplaatst door: Cryo Solutions BV

De kringloop economie of circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waarde vernietiging te minimaliseren.

Dit systeem kent twee kringlopen m.b.t. materialen:

          Biologische kringloop, waarbij reststoffen na gebruik veilig terug vloeien in de natuur

         Technische kringloop, waarvoor producten of onderdelen ervan zo zijn ontworpen en in de markt worden gezet, dat deze op een
         kwalitatief hoogwaardig peil opnieuw gebruikt kunnen worden, hierdoor blijft de economische waarde zoveel mogelijk behouden.

De kringloop economie werkt dus anders dan het huidige lineaire systeem waarin grondstoffen worden omgezet in producten die na verbruik worden vernietigd.

Kortom, de het creëren van de best mogelijke groene “footprint” en daarmee de milieu belasting zo laag mogelijk proberen te houden, waarbij men dan ook economisch voordeel kan halen. omdat men maar op een kwart van de vervangingskosten zit met deze revisie.

Cryo Solutions heeft duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en poogt daarom ook vooruitstrevend te zijn op het gebied van de kringloop economie door biologische opslagvaten te reviseren en zo een tweede leven te geven (cradle to cradle).

Wat kan Cryo Solutions voor u hierin betekenen?

De revisie / upgrade- opties die wij u kunnen aanbieden, zonder een compleet vat te vervangen, zijn:

  1. De besturing vervangen voor de moderne CryoFill controller met opties zoals “real time remote read out” van alle relevante gegevens; uw biologisch opslagvat is dan technisch hoogstaand uitgevoerd en in vele gevallen zelfs innovatiever dan wat er vandaag de dag vanaf de fabriek door de producent geleverd wordt.
     
  2. Het vat reviseren naar een nieuwstaat, waarbij bv al het plaatwerk opnieuw geverfd wordt en de cabinetop en/of deksel vervangen wordt. Het her-vacumeren kan ook maar is vaak niet nodig.
     
  3. Het vat intern upgraden, qua opbergsysteem, naar een “droge” opslagmethodiek waarbij er een roestvaststalen, vloeistofdicht frame in het vat wordt geplaatst zodat men daaromtrent ook aan de laatste veilheids- en kwaliteitseisen voldoet.

Het is bij Cryo Solutions een tweede natuur om bestaande vaten om te bouwen naar de nieuwe moderne CryoFill vulautomaat. Op deze wijze hebben wij containers van de merken Taylor Wharton, MVE, Air Liquide, CBS, Cryo Anlagenbau en CryoTherm - Messer vaten aangepast en geïnstalleerd. Wij vervangen hierbij ook alle kleppen, veiligheden en sensoren en geven hierop een volledige garantie.

Een optie daarbij is nog om alle relevante data real time op afstand uitlezen zoals stikstofniveau, temperatuur, deksel- vultijdalarm etc. Dit is vooral handig als men buiten kantoor uren en/of zon- en feestdagen alarmen krijgt. U kunt dan comfortabel vanuit huis checken of directe interventie noodzakelijk is.