Mediapartners

LABinsights

LABinsights is de hoofd media partner van Laborama 2024.

LABinsights is het communicatieplatform voor de laboratoriumwereld. De redactie beoogt lezers en sitebezoekers te informeren en inspireren met een mix van theorie, praktijk, actualiteit, en voorbeelden uit de laboratoriummarkt in de breedste zin des woords. Binnen het platform kunnen labmanagers en -medewerkers, leveranciers, ondernemers, onderzoekers, bedrijven, studenten en de overheid nieuwe ontwikkelingen en praktijkervaringen delen. Dit alles in tekst en beeld met expertinterviews, achtergrondverhalen en fotoreportages. 

Binnen het platform LABinsights is zowel in print als online veel mogelijk. Het combineren van verschillende multimediale instrumenten, zoals contentmarketing in het gedrukte en digitale magazine en het zelf plaatsen van uw berichten en kennis op de website, versterkt elkaar. Zo creëert u synergie, neemt uw bereik fors toe, bouwt u snel meer naamsbekendheid op en positioneert u zichzelf als autoriteit. Wij kunnen al uw uitingen in onze gedrukte en digitale media accentueren. Dit via social media, de maandelijkse nieuwsbrief, het LABinsights expertisecenter en uw eigen website. U draait aan de knoppen, stelt zelf de prioriteiten en kunt door slim te adverteren het hele jaar door publiciteit genereren onder voor u relevante doelgroepen binnen de labsector.

Mens en Molecule - C2W

Maak kennis met C2W

Mens & Molecule is het vakblad voor moleculair Vlaanderen.

Met 12 keer per jaar nieuws, achtergronden, interviews en wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van de chemie, life sciences, proces- en laboratoriumtechnologie. Naast aandacht voor ontwikkelingen binnen de labo’s, wetenschap en industrie besteedt Mens & Molecule aandacht aan de arbeidsmarktontwikkelingen: vacatures, arbeidsomstandigheden en carrièremogelijkheden. De rubriek Analyse bevat (product) informatie over instrumenten, processen en analysemethoden.

Mens & Molecule is het officiële orgaan van de Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging, KVCV en gaat daarnaast naar leden van V.I.B. en FlandersBio.

La Gazette du LABORATOIRE

La Gazette du LABORATOIRE is a meeting point for all players in the world of Laboratory and Science

Created by a scientist, La Gazette du LABORATOIRE accompanies since 1995 the life of the French laboratories of Research, Development, Analysis and Control.

To discover in our France edition, our Africa edition, and on our websites www.gazettelabo.fr  and www.LABORATOIRE.com

 • specific articles and contents
 • resources for your daily work
 • practical and technical advice
 • business testimonials, trainings, job announcements
 • information on events related to the field of laboratory and science
 • tools to communicate on your news, your projects and increase your notoriety

La Gazette du LABORATOIRE, a human-sized team at your service - for any question: contact us! or call us +33 (0) 4 77 72 09 65

BVLT-ABTL

Belgische Vereniging van LaboratoriumTechnologen vzw

Onze vereniging richt zich voornamelijk tot de Bachelors Biomedische Laboratoriumtechnologie (MLT & FBT) met:

 • uitgifte van een vaktijdschrift met wetenschappelijke & beroepsgerelateerde informatie, nieuwsflashes uit de professionele actualiteit en verwijzingen naar artikels in binnen- en buitenlandse tijdschriften;
 • organisatie van voortgezette opleidingen in samenwerking met Hogescholen en firma’s;
 • opvolging én de evolutie naar een volledige erkenning van het beroepsstatuut;
 • internationale contacten met Europese zusterverenigingen. Deelname van de leden aan buitenlandse symposia tegen gereduceerde ledenprijs;
 • het Europees Beroepsdossier: ons professioneel paspoort naar de toekomst! Wordt voortgezet met het Leonardo Partnership “EucoLABS” van de Europese Commissie

Om alle doelstellingen te bereiken is het noodzakelijk dat we een sterke vereniging hebben, d.w.z. dat allen zich zouden moeten aansluiten bij hun beroepsvereniging. Wij zijn er voor u!

Contact: lieve.geerts@skynet.be

Aquarama

Aquarama is hét mediaplatform over watertechnologie in België.

Aquarama brengt dagelijks nieuws over de sector en richt zich hoofdzakelijk tot de industrie en de watersector. Dit gebeurt via print, website, e-news, social media en podcast.

In de Nederlandstalige editie van Aquarama vindt u het katern over riooltechnologie, Riorama. 

Jaarlijks organiseert Aquarama de Aquarama Trade fair, de vakbeurs over watertechnologie in België met kwalitatieve workshops van de partners watercircle.be, VMx, VLARIO, AquaFlanders en Cebedeau.

In 2024 gaat de Aquarama Trade Fair door op donderdag 17 oktober in de Brabanthal in Leuven.

 

Meer informatie over het vakblad of de vakbeurs is terug te vinden op www.aquarama.be of op Aquarama Trade Fair | Aquarama