Lezing over Electrochemical Sensors en Biosensors door Dr. Jeroen Lybaert op Laborama 2024

Geplaatst door: Metrohm Belgium

Op vrijdag 15 maart om 14u05 zal Dr. Jeroen Lybaert, Product Manager Electrochemistry bij Metrohm, een lezing geven tijdens de wetenschappelijke sessies in het conferentiecentrum van Laborama. De lezing, getiteld "Electrochemical sensors and biosensors: portable analysis possibilities and challenges", belicht de revolutionaire mogelijkheden van elektrochemische sensoren en biosensoren in verschillende analyses.

Elektrochemische sensoren en biosensoren hebben het potentieel om een breed scala aan analyses te transformeren. In de afgelopen jaren zijn de opstellingen en instrumenten kleiner en compacter geworden, waardoor draagbare en compacte analysers mogelijk zijn die eenvoudig en snel op elke locatie kunnen worden gebruikt. Dit, in combinatie met de mogelijkheden om sensoren aan te passen en te modificeren voor een specifiek doelwit, opent de deur naar nieuwe strategieën en eenvoudige detectiemethoden.

Tijdens de lezing zullen recente ontwikkelingen in het veld worden besproken, samen met de uitdagingen die nog voor ons liggen. Jeroen zal ingaan op de innovaties en kansen die elektrochemische sensoren bieden, evenals de toekomstige richtingen van onderzoek op dit gebied.

Na afloop van de lezing staat hij klaar om vragen te beantwoorden en meer informatie te verstrekken over electrochemie, Autolab-apparatuur of Dropsens. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze informatieve sessie en om met ons in gesprek te gaan over de laatste ontwikkelingen in elektrochemie.