Ankersmid presenteert op Laborama 2022 een revolutionaire high-end DSC voor een uitzonderlijke prijs!

Geplaatst door: Ankersmid M&C

Ontdek hier waarom DSC nu ook iets voor jou labo kan zijn!

DSC of ‘Differential Scanning Calorimeter’ is een techniek waarbij een sample van je product in een oven wordt geplaats naast een gekende referentie en een reeks sensoren.

Bij het opwarmen van het sample in de oven gaan we de temperatuur erg nauwkeurig en volgens voorgeprogrammeerde stappen of curves opdrijven om te bekijken hoe ons sample omgaat met de warmte in vergelijking met een referentie en hierdoor kunnen we caloriwaarden, exotherme en endotherme reacties waarnemen en onderzoeken.

Een normale DSC oven warmt meestal op met een snelheid van ongeveer 40°K tot 100°K per minuut.

Deze oven verbruikt erg veel energie en door het volume van de oven duurt het ook erg lang om een oven en dus ook je sample weer af te koelen.

In het verleden zijn daar uiteraard al erg mooie opties voor ontwikkeld om de oven en je sample snel weer te koelen maar deze hebben vaak ook een even mooi prijskaartje en gebruiken vaak (het niet zo handige) vloeibare stikstof.

DSC technieken worden zeer breed toegepast. De techniek is niet alleen geschikt om smelt en kristallisatie te meten, maar ook om zuiverheid en polymorfie van farmaceutische stoffen te meten, de glasovergang van een polymeer, oxidatiestabiliteit, vloeistof fractie, uithardingsreacties, etc.

U kan zich inbeelden wat er, bij testen waarbij hevige exotherme reacties kunnen optreden zoals explosieven, met de oven en alle ingebouwde opties kan gebeuren. Dit zijn erg dure onderdelen en uiterst complexe reparaties waarbij men het hart van het DSC toestel dient te vervangen.

Al jaren is de technologie en opbouw van deze DSC systemen hetzelfde gebleven en niet mee geëvolueerd met de nieuwste technologie en mogelijkheden.

Tegenwoordig zijn alle instrumenten computergestuurd en beschikt men bij het apparaat over uitgebreide evaluatiesoftware maar de hardware is reeds vele jaren onveranderd gebleven.

Daarom is Linseis enkele jaren geleden met de ontwikkeling begonnen van het ultieme DSC toestel.

Zij vroegen gebruikers op te lijsten hoe het perfecte zeg maar ‘droom DSC toestel’ eruit moet zien.

Het moest goedkoop zijn maar ook snel maar dit uiteraard niet ten koste van nauwkeurigheid of gevoeligheid. En de grootte, liefst zo klein mogelijk met de mogelijkheid om meerdere systemen te koppelen. Het verbruik zo laag mogelijk zodat het zelf door middel van een powerbank of USB gebruikt kan worden onderweg.

En als laatste moet de ultieme DSC eenvoudig te gebruiken en te kalibreren zijn en stabiel om niet al te frequent te moeten kalibreren.

Linseis heeft met de beste mensen uit de industrie en Universiteiten samengewerkt om iets te ontwikkelen wat niet enkel op één van deze dromen een antwoord is maar wat de toekomst van DSC analyses voorgoed gaat veranderen door al deze punten af te vinken. De nieuwste Chip-DSC10 van Linseis heeft alle specificaties grondig aangepakt en een oplossing ontwikkeld waarmee laboratoria die deze technologie in huis halen de komende 20jaar mee kunnen met hun tijd.

Met het innovatieve concept van deze nieuwe Chip-DSC 10 is een aardverschuiving in deze specifieke wereld van thermische analyses. Door gebruik te maken van deze nieuwe geavanceerde Chip technologie worden monsters tot 300°K/min verwarmd en zal ook de koeling enorm snel gaan omwille van het kleine thermisch volume van de Chip en geeft zo de gebruikers dus veel tijdwinst en dus de mogelijkheid om meer samples te kunnen meten dan de verouderde bestaande DSC systemen.


Het energieverbruik van deze nieuwe Chip-DSC 10 is meer dan 90% lager dan bij de standaard DSC systemen en de ruimtebesparing is ongekend.

 

Het werken met deze nieuwe Chip–DSC 10 geeft de gebruiker dus vele voordelen en het werken met een DSC wordt nu écht veel aantrekkelijker.

Bent u naast de praktische en financiële voordelen nog steeds niet overtuigd, dan heeft u de prijs van dit toestel nog niet gehoord.

Een oude DSC met een traditionele oven begint bij 30.000euro voor een erg beperkt toestel zonder veel opties.

Onze gloednieuwe Chip-DSC10 heb je al voor de helft van deze prijs!

Ook de Chips die gebruikt worden gaan erg lang mee en zijn vervangbaar voor een verantwoorde prijs.

 

Ons toestel doet vanaf Laborama 2019 letterlijk de ronde.

Ontdek ons toestel in het innovatie labo.

Reserveer hem daar voor een vrijblijvende test in uw labo.