High-purity staal met behulp van Phenom ParticleX Steel Desktop SEM

Geplaatst door: Benelux Scientific BV

Staal is een combinatie van ijzer, koolstof en andere elementen. Door zijn hoge elasticiteit en de lage kosten is dit een geprefereerd materiaal om te gebruiken bij productie van gebouwen, auto’s, vliegtuigen, machines maar ook medische toepassingen.Voor al deze toepassingen is het van groot belang om over een hoogwaardige staalkwaliteit te beschikken. Om dit te garanderen zet Benelux Scientific in op de “Thermo Phenom ParticleX Steel Desktop” SEM.

De ParticleX Steel biedt hoge-kwaliteits SEM beelden en dispersieve EDS analyse data van staalmonsters  tijdens de verschillende stappen van het staalproductieproces en zorgt voor nauwkeurige gegevens die vereist zijn om high-purity staal te garanderen. Desktop SEM maakt staalproductie van hoge kwaliteit mogelijk door een meer strakke en snellere controle  en procesverbetering.

Phenom ParticleX Steel Desktop SEM

Metalurgisten  en onderzoekers in de staalproductie hebben scanning elektronen microscopie (SEM) beeldenen energie dispersieve röntgen spectroscopie (EDS) gegevens nodig voor een foutenanalyse en procesverbetering. De Phenom ParticleX Steel Desktop SEM is een multifunctionele desktop SEM die klachtenanalyse en geautomatiseerde karakterisering van alle niet-metaalinsluitingen in staal mogelijk maakt. 

Phenom ParticleX Steel Desktop SEM is een veelzijdige oplossing voor beeldvorming van hoge kwaliteit. Daarnaast levert hij een elementaire analyse van staalmonsters. Deze gegevens zijn nodig om de huidige efficiënte productie van hoogwaardige staalsoorten te garanderen. Door een snelle en eenvoudige analyse kan je snel reageren op alle klachten van klanten, foutmeldingen, defecten,… terwijl de geautomatiseerde analyse van staal insluitingen een inzicht geeft over het staalproductieproces.

Phenom ParticleX Steel Desktop SEM kenmerken

Enkele typische kenmerken van deze SEM:

  • Kleine voetafdruk (Geen nood aan infrastructuur aanpassingen)
  • Eenvoudig in gebruik (Gebruiksvriendelijk en eenvoudig aan te leren)
  • Specifieke software per branche en applicatie (Helpt snel waardevolle gegevens vastleggen)
  • Modulair uitbreidbaar 

Meer info nodig over de Phenom ParticleX Desktop SEM?

Belang van een goede staalproductie

Niet-metaal insluitsels bij staalproductie zijn onvermijdelijk. Wel kunnen ze perfect beheersbaar zijn. Wanneer klanten high-purity staal nodig hebben voor het bouwen van auto’s, vliegtuigen, machines of andere doeleinden, stellen  ze steeds strengere eisen op vlak van sterkte, zuiverheid, duurzaamheid of lager  gewicht. Daarnaast eisen ze een snellere doorlooptijd en winstgevendheid, terwijl de reputatie als hoogwaardig staalproducent moeten behouden worden.

Voor al deze zaken is het van groot belang om een goede en geautomatiseerde insluitingsanalyse op microscopische schaal beschikbaar te hebben  met de Phenom ParticleX steel Deskop SEM. 

Vragen over hoe deze kan helpen in uw bedrijf? Stuur ons uw gegevens en vragen  via de contactpagina. Een team van experten staat voor je klaar.