Hoe weet u zeker dat uw pipet goed functioneert?

Geplaatst door: METTLER TOLEDO

Voor betrouwbare en nauwkeurige meetresultaten moeten uw pipetten periodiek gekalibreerd worden. Maar hoe weet u zeker dat deze in de tussenliggende periode ook goed functioneert?

METTLER TOLEDO biedt u nu een innovatieve oplossing om binnen 60 seconden de prestatie van uw pipetten te valideren.

RAININ SmartCheck™

Deze nieuwe technologie biedt u de mogelijkheid om op snelle en praktische wijze te controleren of uw pipet nauwkeurig werkt. Doseer vloeistof in de vloeistofkamer en de SmartCheck bepaalt automatisch het testvolume van de pipet. Binnen 60 seconden wordt een pass/fail resultaat gegeven, zodat u weet of uw pipet nog binnen de ISO 8655 gestelde toleranties presteert. SmartCheck is geschikt voor zowel mono- en multichannel pipetten, ongeacht het merk!

SmartCheck is snel en eenvoudig in gebruik, zodat prestatiecontroles gemakkelijk onderdeel worden van uw dagelijkse routines en dankzij de kleine afmetingen (slechts 10 cm x 10 cm) neemt de SmartCheck weinig ruimte in beslag. Zo voorkomt u OOS-resultaten, dubbel werk en onverwachte kosten. Bespaar tijd en geld door het risico op onnauwkeurige meetresultaten te minimaliseren!

SmartCheck is niet alleen een efficiënte oplossing, het is ook de enige automatische oplossing voor ISO 8655 pipet verificatie. SmartCheck neemt volumetrische metingen met behulp van de gravimetrische methode en berekent willekeurige en systematische fouten op basis van vier metingen. Vervolgens wordt de meetonzekerheid van het volume bepaald, welke vergeleken wordt met de vastgestelde toleranties. Op basis daarvan geeft de SmartCheck een duidelijke pass/fail uitslag binnen 60 seconden.

Ontdek de voordelen van SmartCheck op www.mt.com/SmartCheck