Olfactory Detection Port ODP4

Geplaatst door: RIC

De nieuwe ODP4-olfactorische poort (sniff port) van GERSTEL maakt sensorische detectie mogelijk aan de uitgang van de analytische kolom in parallel met massaspectrometrische detectie om geuren of geurdefecten van voedsel, verpakkingen te identificeren of andere complexe monsters.

Met spraakherkenning en opnamesoftware kan de analist zijn beoordelingen in realtime beschrijven, die worden vastgelegd en omgezet in tekst. Het chromatogram, olfactogram en opmerkingen worden gearchiveerd in een bestand en kunnen worden opgenomen in een analyserapport.

De ODP 4 heeft een verwarmde en zeer inerte mengkamer met uitstekende opbrengst en gevoelige reukdetectie, zelfs voor weinig vluchtige en polaire verbindingen.

De gastoevoer kan met een zeer lage snelheid worden verminderd, met of zonder bevochtiging, voor een betere gevoeligheid en comfort voor de analist. De ODP 4 is eenvoudig en flexibel te plaatsen en kan worden gebruikt met of zonder een glazen kegel die een perfecte ergonomie biedt.

De nieuwe ODI-software (Olfactory Data Interpreter) maakt een snelle en betrouwbare identificatie van geuren mogelijk door sensorische evaluatie af te stemmen op GCMS-gegevens (retentietijd en MS-identificatie).

Met de ODP 4 kunnen ook GC-fracties worden verzameld op een adsorptietube en worden verzameld uit verschillende injecties voor verdere analyse.