PerkinElmer lanceert nieuw FT-NIR-analyse-instrument voor diervoeder, voedings- en agri-verwerkingstoepassingen

Geplaatst door: PerkinElmer bvba/sprl

De FT 9700TM is een standalone FT-NIR-analyse instrument met touchscreen en ResultPLus gebruikersinterface
PerkinElmer heeft 75 jaar expertise op het gebied van toonaangevende spectroscopie instrumenten gecombineerd met 30 jaar kennis van Perten Instruments op het gebied van diervoeder, voeding en graanverwerking NIR-applicaties. Daaruit is de FT9700 ontstaan, het instrument dat de nieuwe standaard zet in de agricultuur productanalyse door FT-NIR-spectroscopie te gebruiken.
“We zijn verheugd de FT9700 FT-NIR-analysator aan de diervoeder-, voedings- en graan verwerkende industrie te introduceren” zegt Per Lidén, benchtop NIR-product manager bij PerkinElmer. “De FT9700 scant tot een golflengtebereik van 2500nm”, legt Lidén uit. “Dit vult de DA 7250 NIR Analyzer  aan, die op de Diode Array gebaseerd is, specifieke applicaties waar de langere golflengtes van toegevoegde waarde zijn, of waar kalibraties moeten worden overgezet die zijn verkregen uit data door gebruik van de langere golflengte.

Hoogwaardige FT-NIR-analyse 
De FT9700 is gebaseerd op de Spectrum 2N en gebruikt het bewezen PerkinElmer DynaScanTM vaste-spiegelkoppel interferometer-ontwerp dat een monster in 30 seconden analyseert. Het gebruikt daarbij het 700 tot 2500 nm golflengtebereik. Met inbegrepen technologie als OpticsGuardTM en Atmospheric Vapor CompensationTM is de analysator ontworpen om robuust en betrouwbaar te zijn en vergt het weinig onderhoud. De FT9700 gebruikt de PerkinElmer NIR-reflectie module (NIRM) die ontworpen is voor gebruikersgemak en werkt doormiddel van een magnetisch afneembaar draaisysteem. Grondstoffen en monsters van eindproducten kunnen geanalyseerd worden in originele, of vermalen vorm.

Uitstekende overdraagbaarheid van kalibratie
Door gebruik te maken van unieke Absolute Virtual InstrumentTM technologie-uitlijning, is de overdraagbaarheid tussen instrumenten de beste in zijn soort. Dit garandeert dat kalibraties die ontwikkeld zijn op een FT 9700 makkelijk overgezet kunnen worden naar een andere FT 9700. De FT 9700 kan kalibraties gebruiken die gebaseerd zijn op overgedragen data van volledig NIR- golflengte-systemen, evenals FT-NIR of monochromator instrumenten met dispersieve scanning van andere producenten in de markt. Dit betekent dat bij het gebruik van het nieuwe FT 9700 NIR-platform de NIR-database en kalibraties niet opnieuw gemaakt hoeven worden.

Losstaand en gemakkelijk in gebruik analysator
De FT 9700 is een compact, losstaand instrument met een touchscreen interface en geïntegreerde Windows 10 Enterprise computer. De afhandeling van monsters is eenvoudig, het gebruik van de Results-Plus touchscreen interface is intuïtief. Iedereen kan de FT 9700 gemakkelijk en met vertrouwen bedienen en accurate resultaten behalen. Het grote touchscreen laat operators – zelfs op afstand – het resultaat duidelijk zien.

Conform ISO 12099
De FT 9700 ondersteunt de procedures zoals beschreven in, en is geheel conform met, de ISO 12099 standaard: Veevoeder, granen en gemalen graanproducten - Richtlijnen voor de toepassing van NIR-spectrometrie.