Dit jaar kunnen bezoekers van Laborama Expo deelnemen aan 2 routes: de Water Route & de Life Science Route.

Wat zijn deze routes?

De twee routes nemen de bezoekers mee langs de standen van gespecialiseerde exposanten. De Water Route omvat bedrijven met producten of diensten voor wateronderzoek of behandeling terwijl de Life Science Route zich focust op bedrijven die die de nieuwste meetmethoden en analysetechnieken binnen de life science sector voorstellen.

Hoe gaan deze in zijn werk?

Bezoekers krijgen bij het betreden van Laborama een brochure met daarin meer informatie over de Life Science & Water Route. Door een QR-code te scannen komen zij op de online vragenlijst terecht. De antwoorden op deze vragen dienen bekomen te worden op de stand van een deelnemende exposant. Deelnemers kunnen op het einde van de route terecht bij het secretariaat van Laborama (Z1)  voor hun beloning.

 

Life Science Route


 1. Eppendorf Belgium
 2. Merck
 3. Thermo Fisher Scientific
 4. Denios
 5. Elscolab
 6. Led Techno
 7. Screening Devices
 8. RIC
 9. PerkinElmer
 10. Analytik Jena & Endress+Hauser
 11. BioSPX

 

Water Route


 1. RIC
 2. Sartorius Belgium
 3. BRS - Beun De Ronde Serlabo
 4. Gilson International
 5. HACH
 6. Merck
 7. Elscolab
 8. Led Techno
 9. Benelux Scientific
 10. Metrohm Belgium

 

 

 

Life Science Route

iTherm Trustsens – de eerste zelf-kalibrerende temperatuursensor

 

In de biotechnologische en farmaceutische industrie is het vereist om temperatuursensoren die in een kritisch proces zijn geïnstalleerd op regelmatige tijdstippen uit te bouwen en te kalibreren om te bewijzen dat de sensor binnen de specificaties valt.

 

Bij de Trustsens temperatuursensor zullen de magnetische eigenschappen van het ingebouwde keramische referentie-element veranderen telkens zijn Curie-temperatuur wordt bereikt. Dit zal een elektronisch signaal veroorzaken dat ervoor zorgt dat de sensor automatisch wordt gekalibreerd op een vast punt zonder dat deze hoeft uitgebouwd te worden.

Endress+Hauser - Stand D3, hal 1


 

Mobiele nauwkeurigheid met de nieuwe RQflex® 20 reflectometer:

Makkelijke handelingen in combinatie met de precisie van instrumentele analyse.

Reflectoquant® systeem - Ontdek de geweldige functies:

 • Snellere en traceerbare beslissingen over het productieproces
 • Mogelijkheid tot een voorselectie van monsters voor het laboratorium
 • Intuïtieve menu-navigatie en workflow-ondersteunende pictogrammen
 • Fout- en waarschuwingsberichten met tips voor het oplossen van problemen

De nieuwe teststriplezer ondersteunt uw proces door chemische parameters te bewaken op locatie.

Bezoek onze website en ontdek onze nieuwe RQflex® 20

www.merckmillipore.com/reflectometry

www.SigmaAldrich.com/reflectoquant

Merck - Stand Q1, hal 2


 

VICTOR NIVO - MULTIMODUS MICROTITTERPLAAT LEZER

 

De VICTOR Nivo™ is een hoog prestatie filter-gebaseerde multimodus microtitterplaat lezer uitgerust met alle belangrijke detectietechnologieën - absorptie, luminescentie, fluorescentie-intensiteit, tijdgeregelde fluorescentie en fluorescentiepolarisatie.

Het is een compact, lichtgewicht instrument dat is ontworpen voor laboratoria in life-science onderzoek die routinematig tests met een lage doorvoer uitvoeren, of aan assay ontwikkeling doen en met verschillende toepassingen.

PerkinElmer - Stand D8, hal 1


 

RIC biedt analytische services en klantgerichte oplossingen voor academische, industriële, overheid en privélaboratoria. Naast Value Added Reseller voor AGILENT is RIC ook exclusieve distributeur voor GERSTEL.

 

De MPS Robotic van GERSTEL is het nieuwste systeem voor automatische staalvoorbereiding en staalinjectie voor GC/MS en LC/MS, gestuurd met de volledig geïntegreerde MAESTRO software.

RIC - Stand D4, hal 1

 

 


 

Stay ahead in biopharma

Kom naar stand T1 en ontdek welke producten Thermo Fisher Scientific te bieden heeft voor Intact Protein Analysis Workflows.  Leer over de analyse van biotherapeutische eiwitten zoals monoclonale antibodies (mAbs) in hun intacte form. UHPLC is ideaal voor het identificeren van modificaties zoals “charge variants” en eiwitcomplexen via “aggregation”.  Spreek met onze specialisten over onze leidende kolommaterialen voor deze en andere intacte analyses met vloeistofchromatografie (U)HPLC. Voor snelle accurate massa analyses, ontdek onze krachtige Thermo Scientific Orbitrap massaspectrometers (MS) voor analyse van gedenatureerde en natieve, intacte eiwitten.

Thermo Fisher Scientific - Stand T1, hal 2


 

Bescherm jezelf, je product en je omgeving tijdens je research

De SafeFAST Premium is een Class II Microbiologische veiligheidskast van de nieuwste generatie laminaire flow kasten. Deze veiligheidskast is een grote stap voorwaarts in techniek. Denk aan energiezuinige DC motoren, HEPA filters met verdubbelde gebruiksduur en LED verlichting. Het resultaat hiervan is een laag energieverbruik, een laag geluidsniveau en een hele lage CO2 emissie.

De SafeFAST Premium geeft product, operator en de omgeving bescherming tijdens pathogene werkzaamheden. In de kast wordt 70% van de lucht gerecirculeerd via de Class H14 HEPA filter terwijl de overige 30% via een H14 HEPA filter retour de ruimte ingaat.

Elscolab - Stand J1, hal 2


 

Augemented Microscopy with BioTek

Met de LionHeart FX introduceren BioTek en BioSPX ‘augmented microscopy’ in uw workflow. Geautomatiseerde image capture, processing en analyse zorgen voor snelle, accurate en reproduceerbare resultaten in verschillende experimenten. De LionHeart is zeer geschikt voor live-cell imaging met incubatie tot 40 °C, O2/CO2 controle en een vochtigheidskamer. Fluorescente imaging, brightfield, color brightfield en fase contrast zijn mogelijk in 1.25x-100x vergrotingen, wat dit systeem erg geschikt maakt voor een grote variatie aan applicaties. Van celtellingen tot 3D analyses, de LionHeart FX is het systeem voor uw imaging vraagstukken.

BioSPX - Stand O4, hal 2


 

VisioNize® – Het geconnecteerde Lab Systeem

 

De VisioNize-software van Eppendorf koppelt eenvoudig labapparatuur aan software voor centrale monitoring en datamanagement. Na het verbinden van toestellen met VisioNize core is laboratoriumapparatuur op afstand via een computer of de mobiele applicatie ‘VisioNize go’ te bewaken. VisioNize core helpt u uw workflows effectief te organiseren en de efficiëntie in het lab te verhogen.

 

Eppendorf VisioNize bestaat uit twee softwaretoepassingen, VisioNize-onboard toestellen die reeds zijn uitgerust met de VisioNize mogelijkheden, en VisioNize box, een eenvoudig te gebruiken hardware integratie interface voor het aansluiten van extra toestellen. Kortom, VisioNize is een slim netwerk om laboratoriumapparatuur efficiënt te beheren, op elk gewenst moment en waar u ook bent.

www.eppendorf.com/visionize

Eppendorf Belgium - Stand P1, hal 2


 

Automating the (Biological) sample dry down bottle-neck:

Various biological samples types contain proteins that complicate downstream analysis if not effectively removed.

But supernatant must be removed. A 96 well plate is an efficient way of doing this and lend themselves for automation.  Solvents issue: Acetonitrile or methanol may not be the best solvents for Chromatography: the solution must be dried and re-suspended which become a automation bottle-neck. The Ultravap-Mistral and -Levante fully Robot automating the bottle-neck of solvent evaporation.  

 

Screening Devices - Stand H9, hal 2


 

Nucleïnezuren zijn biologische moleculen die essentieel zijn voor het leven. Ze laten organismen toe om genetische informatie over te dragen van de ene generatie op de andere.

DNA bestaat als een dubbele helixstructuur.

 

DNA-smelten is het proces waarbij de dubbele helix zich splitst in 2 enkelvoudige strengen.

De temperatuur waarbij de helft van het DNA bestaat uit enkelvoudige strengen is het smeltpunt (Tm).

Deze specifieke temperatuur kan worden gebruikt om bacteriën te classificeren, sequentieverschillen te detecteren, genmutaties te detecteren ...

 

Een van de meest gebruikte en eenvoudigste technieken voor de DNA-smeltpuntbepaling is de spectroscopische bepaling door UV-absorptie.

 

De  SPECORD® van Analytik Jena - Sets the Highest Standards

Of het nu routinematige analyses of speciale toepassingen in de chemie, farmacie, geneeskunde, voedselcontrole, milieu, biowetenschappen of andere zijn – met de SPECORD® PLUS bent u goed uitgerust om aan alle vereisten te voldoen.

Analytik Jena - Stand D1, hal 1


 

Mespresso

 

Mespresso is een ultra-snelle mediabereider dankzij de directe energieoverdracht-technologie. Bereid 100 tot 500 ml media in een paar minuten tijd. Door zijn compacte afmetingen past het toestel zowel in grote als in kleine laboratoria.

 

Led Techno - Stand I7, hal 2

Water Route

DigiPREP digestieblok voor de atmosferische zure digestie van watermonsters

 

Het DigiPREP digestieblok van SCP Science wordt in heel wat laboratoria veelvuldig gebruikt voor de atmosferische zure digestie van water- en bodemmonsters, voorafgaand aan ICP(-MS) en AAS analyse.

De grote troeven van dit apparaat zijn het gebruiksgemak, het gebruik van gekalibreerde plastieken wegwerpbuisjes (DigiTUBEs) en de robuustheid van het met Teflon gecoate grafieten digestieblok.

 U kunt bij Benelux Scientific terecht voor meer informatie over de DigiPREP digestieblokken en ook voor meer informatie over zure digestie van allerhande soorten monsters in het algemeen.

Benelux Scientific - Stand G8, hal 2


 

De AQ400 Discrete Analyzer

Zorgt voor een hogere throughput, meer capaciteit, flexibiliteit en automatisatie in de analyse van waterstalen: o.a. nitraat, nitriet, fosfaat, ammoniak en meer.

De AQ400 gebruikt een robotarm voor de automatische sample voorbereiding. In combinatie met de uniforme verwarming en de programmeerbare reactietijden, zorgt deze voor complete reacties.

Een klein volume wordt overgebracht naar een stopflow glazen cuvet voor een precieze absorbantiemeting.

De QCPRO software zorgt voor een gecontroleerde workflow en voert correctieve acties uit in combinatie met  pre/post verdunningen na een eventueel QC probleem.

Tot slot zorgt de connectie met LIMS voor de implementatie van op maat gemaakte rapporten.

BRS - Stand O1, hal 2


 

Robuuste dataloggers met 3G modem of Sigfox

De IJILOG serie loggers van IJINUS maken van klassieke sensoren een slimme en digitale oplossing. Een IJILOG kan vele types signalen verwerken, loggen en doorsturen naar de cloud. Daar kan de data gevisualiseerd worden in het online IJITRACK platform.

Concreet is IJILOG een oplossing om sensoren te integreren via ModBus (pH, debiet, conductiviteit, troebelheid, H2S, etc.) via 4-20 mA (druksondes, niveaumetingen, etc.) en via pulsen (drinkwatertellers, pluviometer, etc.).

De oplossing werkt meestal autonoom gezien de logger is uitgerust met een hoge capaciteit batterij die zowel de logmodule als de sensor kan voeden.

Elscolab - Stand J1, hal 2


 

Gilson GX-27X ASPEC Large Volume Clean Water system

Gilson automation of SPE for large volume clean water samples eliminates the concerns of sample reproducibility and carryover with consistent concentration and extraction via TRILUTION® LH System Software. Laboratories performing both research and routine testing on drinking water, rainwater, ground water and surface water can run residue and food safety methods for large and small volumes on 1mL, 3mL, or 6mL cartridges using the same bench top system for added efficiency.

Gilson International - Stand P5, hal 2

 


 

Metrohm ionenchromatografie is een uitstekende multiparameter analyse voor ionen in drinkwater, oppervlaktewater, afval water, etc.

Door de grote range aan concentraties en ionen die in 1 analyse geanalyseerd kunnen worden in combinatie meer de zeer uitgebreide automatisatie en inline staalvoorbereidingstechnieken is deze techniek uitermate geschikt voor alle laboratoria die zich bezighouden met de analyse van ionen in waterige matrices.

https://www.metrohm.com/nl-be/producten/ionenchromatografie

Metrohm Belgium - Stand G1, hal 2

 


 

RIC biedt analytische services en klantgerichte oplossingen voor academische, industriële, overheid en privélaboratoria. Naast Value Added Reseller voor AGILENT is RIC ook exclusieve distributeur voor GERSTEL.

De MPS Robotic van GERSTEL is het nieuwste systeem voor automatische staalvoorbereiding en staalinjectie voor GC/MS en LC/MS, gestuurd met de volledig geïntegreerde MAESTRO software.

RIC - Stand D4, hal 1


 

Zijn uw laboratorium- en procesinstrumenten op elkaar afgestemd?

Met Mobile Sensor Management (MSM) vereenvoudigt u de kalibratie van uw procesinstrumenten. De DR3900 VIS-spectrofotometer op uw lab stuurt de resultaten direct door en zo kalibreert u bijvoorbeeld op afstand uw Ion selectieve sensor voor NH4 in het veld. U verifieert de metingen en stelt deze af met behulp van laboratoriumreferentiewaarden. MSM zorgt voor inzicht in de toestand van uw instrumenten, u beheert uw proces én u bent pro-actief op het gebied van onderhoud.

HACH - Stand X5, hal 2


 

PrimeLab + Legipid

 

Detecteer legionella in het water in één uur tijd dankzij de combinatie van de Legipid -kit en de PrimeLab-fotometer.

 

Led Technop - Stand I7, hal 2

 

bezoekersregistratie

Exposanten Laborama Expo

RIC bvbaSympatec GmbH BeneluxXiTechniXbioMérieuxHamilton Bonaduz AGOptimus InstrumentsMicroTechniXMETTLER TOLEDOFLUXANA GmbH & Co. KGLed techno nvRees ScientificELPROMacben bvbaBURDINOLA BeneluxShimadzuCryo Solutions bvCaTeC bvFilter Service saBioSPXWaters

Of schrijf u in voor Laborama 2019.