Live Labs

Tijdens Laborama Expo 2017 kan u in beide beurshallen een live lab terugvinden. In deze live labs staan apparaten tentoongesteld waar tijdens verschillende sessies live demonstraties worden gegeven.  Elke sessie wordt bovendien geleid door een moderator die de bezoekers wegwijs maakt in de live labs. Aan de bezoekers worden de laatste nieuwe apparatuur en oplossingen voorgesteld door specialisten in een echte labo omgeving. Het concept laat bezoekers bovendien toe om heel direct en vrijblijvend vragen te stellen over de tentoon gestelde apparatuur. 

De rondleidingen gebeuren afwisselend in het Nederlands en het Frans.

 

Live lab hal 1: Material Testing, Staalvoorbereiding & Biotech

 • 10u00 – 10u40: Nederlands
 • 11u00 – 11u40: Frans
 • 12u00 – 12u40: Nederlands
 • 14u00 – 14u40: Frans

Met dank aan LabMakelaar Benelux voor de installatie van dit live lab.

Met apparaten/consumables van:

 

Live lab hal 2: Analytische chemie 

 • 10u00 – 10u40: Frans
 • 11u00 – 11u40: Nederlands
 • 12u00 – 12u40: Frans
 • 14u00 – 14u40: Nederlands

Met dank aan Potteau Labo voor de installatie van dit live lab.

Met apparaten van:

 

Apparaten

Advanced Chromatography Solutions

Apparaat: Observ-online HPLC-platform


De Observ-LC is een HPLC analysesysteem voor het detecteren en kwantificeren in realtime, direct
in de productie, van complexe monsters, eindproducten en industrieel afvalwater. Dankzij de
moduleerbaarheid is er een grote keuze uit mogelijke oplossingen, gaande van zeer eenvoudige
systemen naar meer complexe instrumenten, inclusief massaspectrometrie, automatische
verdunning en post-column derivatisatie. Tijdens de Live Labsessies zal de opvolging worden
gedemonstreerd van schadelijke producten in het afvalwater.


Ankersmid M&C

 Apparaat: thermische geleidbaarheid analyzer type THB (Transistent Hot Bridge) van het merk Linseis

 

Deze analyzer stelt ons in staat om de thermische geleidbaarheid en thermische diffusiviteit te analyseren van diverse materialen zoals polymeren, ceramiek, metalen, enz. De analysetijd is gemiddeld minder dan één minuut en ook de sample voorbereiding is ontzettend eenvoudig (2platte oppervlakken is voldoende). Deze sample oppervlakken worden tussen de sensor geklemd waarna de analyse en evaluatie automatisch van start kan gaan na een eenvoudige druk op de knop.


Anton Paar Benelux

Apparaat : Monowave 450, Microgolf extractiesysteem

 

Met de monowave kunnen we versneld en geautomatiseerd extraheren bij hogere extractietemperaturen en -drukken. Additieven uit polymeren, pesticiden uit plantmateriaal en vetten uit voeding zijn slechts een paar voorbeelden waarbij traditionele soxhletextraties van uren kunnen versneld worden tot minuten. 


BioSPX

Apparaat  Elx405TS+BioStack3WR

 

Voor welke applicatie dit toestel geschikt is :  

 • 96 & 384-well plaat wassen + optie om meerdere platen na elkaar te wassen (Biostack)
 • Geoptimaliseerd voor cell-based assays, biomagnetische scheiding, vacuum filtratie,..
 • Touch screen in kleur en uitgebreide software
 • USB poort voor uitwisselen van protocols, data,..
 • Gepatenteerde geïntegreerde ultrasone reiniging en controle van dispense –en aspiration naalden


BRS - Beun de Ronde Serlabo

Apparaat: SMART 6 van CEM: revolutionair in droge stof bepaling

 

De SMART 6 is revolutionair te noemen in vergelijking met andere droge stof analyzers: enerzijds kunnen zowel droge als natte stalen bepaald worden en dit in een paar minuten.

Dit is mogelijk dankzij de iPower technologie  die door middel van gepatenteerde multifrequentie energie in funktie van het type staal voor het juiste droogresultaat zorgt.

Via het touchscreen wordt de methode geselecteerd en worden alle resultaten bewaard. Via de software kan een complete statistische analyse uitgevoerd worden en wordt de traceerbaarheid gewaarborgd.

De analysetijd van stalen met een hoog vochtgehalte zoals  in voedingsmiddelen (vlees, sauzen, pasta, aardappelproducten),  zuivelproducten (ijs, wei, melk, kaas, boter), coatings en chemicaliën kan tot de helft gereduceerd worden.  Tevens kent het laag vochtgehalte in poeders,  polymeren, apolaire solventen, plastiek pallets, granulaten en farmaceutische componenten voor de SMART 6 geen geheimen meer.

De SMART 6 garandeert de snelste drogestofbepaling met het meest accurate resultaat voor elk type staal.

Belangrijke voordelen:

 • Snelle droogtijd, resultaat in 3 minuten
 • Aanzienlijk sneller dan droogstoof (> 4 uur) of halogeen/IR-droger (>20 min.)           
 • Directe bepaling, geen calibratiemodel nodig
 • Geschikt voor gebruik in productie omgeving en laboratoria
 • Geen verbranding door continue temperatuurmeting
 • Effectieve droging door verwarming van binnenuit
 • Upgradebaar naar Oracle voor vetbepaling

Elscolab

Apparaat: Compacte spectrocolorimeter.

 

Deze spectrocolorimeter meet simultaan HAZE en transmissie kleur op transparante en translucide vloeistoffen en vaste materialen in alle mogelijke kleurschalen. Het toestel beschikt over een geïntegreerde standaardisatiecyclus en een eenvoudige user interface via een touch screen.

 

 

 


HACH

Apparaat :           DR3900 VIS spectrofotometer  

 

Compacte VIS-spectrofotometer met RFID-technologie voor betrouwbare en herleidbare meetresultaten bij routinematige analyses en speciale gebruikersapplicaties op het gebied van wateranalyses. Dit systeem is bedoeld om accurate resultaten te leveren van monstername tot monstervoorbereiding en van monsteranalyse tot het documenteren van de resultaten.


MERCK

Apparaat: Milli-Q Integral 

 

MilliQ integral is een waterzuiveringssysteem geschikt voor gevoelige analytische en biologische toepassingen zoals bijvoorbeeld HPLC.


Metrohm

Apparaat : OMNIS

 

OMNIS is Metrohms nieuw, volledig geïntegreerd titratiesysteem dat volledig voldoet aan de behoeften van de hedendaagse laboratoria.

Met OMNIS zijn we veel verder gegaan dan alleen het maken van een nieuwe titrator. Door uit te gaan van uw wensen en uw laboratorium zijn we er in geslaagd een titratieoplossing te ontwikkelen die gewoon meer biedt: snellere resultaten, meer veiligheid, meer comfort, meer efficiëntie. Kortom: een compleet nieuw prestatieniveau.


PMT Benelux

Apparaat : M9 Draagbare TOC analyser

 

Deze draagbare TOC analyzer biedt een snelle en zeer nauwkeurige analyse van de parameters TC, IC, TOC en geleidbaarheid.

In minder dan een kwartier (‘ herhalingen), en met alleen behoefte aan stroomvoorziening kunnen zowel off-line samples als on-line samples gemeten worden.  Dankzij een sterke UV/persulfaat oxydatie gevolgd door de door Sievers ontwikkelde geleidbaarheidsmeting achter membraan, kunnen de meest complexe organische molecules, zoals bv. humuszuren, probleemloos geanalyseerd worden.

Met een analysebereik van 1 ppb tot 500 ppm C, is dit de ideale oplossing voor analyse van watertypes gaande van ultrazuiver tot onbehandeld water.


Veolia Water STI

Apparaat : Chorus I, een modulair systeem voor de productie van ultra zuiver water  Type I ASTM  voor het laboratorium

 

De Chorus I is ontworpen om voorbehandeld water te zuiveren tot  ultra zuiver water  Type I ASTM. Dit ultra zuiver water, met kwaliteitscontrole is betrouwbaar en zonder ionen (weerstand >18,2 MOhm.cm) en bevat een zeer laag gehalte aan TOC (<5ppb). De Chorus I is eveneens geschikt om apyrogeen, DNase- et RNase-free water te produceren. Is geschikt voor alle analytische analysen waaronder voor de meest gevoelige technieken zoals: HPLC/UPLC, ICP-MS, electrophorese van proteinen/ADN/ARN, celkweek en  biomoleculaire technieken .


VWR

Apparaat : SpectraMax i3x Multi-Mode Detection Platform with Imaging Cytometer

 

SpectraMax i3x Multi-Mode Detectie Platform met Imaging Cytometer is een platereader voor al uw absorptie, fluorescentie, luminescentie en cell-based applicaties. Denk hierbij aan intrinsieke fluorescentie, Alphalisa, flash kinetiek, cytologie, westernblot etc.


WATERS

Apparaat: Waters  ACQUITY UPLC®  H-Class Systeem met een QDa Massa Detector

 

Deze ultra performance vloeistofchromatograaf met een massa detectie is geschikt voor een breed scala van applicaties. Tijdens de Laborama Live Labsessies zal de analyse van aminozuren voor het klinisch onderzoek gedemonstreerd worden. Het hoog scheidend vermogen van de Acquity UPLC gecombineerd met de specifieke massa detectie biedt ons de mogelijkheid om een uitgebreid panel met tal van isobare aminozuren kwantitatief te meten in zeer korte analysetijd.

Exposanten Laborama Expo

LabMakelaar Benelux bvOptimus InstrumentsFilter Service saLaboramaMerckAnkersmid M&CKNF Verder nvLA Biosystems bvGreiner Bio-One bvbaHanna Instruments bvbaChem-lab Analytical bvbaGilson International B.V.Cryo Solutions bvAnkersmid M&CLaboramaLA Biosystems bvCryo Solutions bvMerckKNF Verder nvGreiner Bio-One bvba

Of schrijf u in voor Laborama Expo 2018.