Ruimtedruk monitoringsysteem volgens modulair concept

Geplaatst door: CaTeC bv

Het modulaire CPS6000 ruimtedruk monitoringsysteem is speciaal ontwikkeld voor het gelijktijdig monitoren en bewaken  van meerdere ruimtedrukken in o.a. ziekenhuizen, apotheken, laboratoria en cleanrooms.

Het CPS6000 systeem bestaat uit LCD kleuren touchscreens en verschildruk transmitters. De verschildruk transmitters communiceren via een interne bus met één of meerdere  LCD kleuren touchscreens, die zowel als master of als slave instelbaar zijn. Naast  een lokale drukmonitoring en bewaking zijn de meetwaarden, alarmmeldingen en status ook via een externe Modbus op het gebouw automatisering systeem beschikbaar.

Het compacte 3,2 inch LCD kleuren touchscreen is vlak afgewerkt met een 5 mm dunne  frontplaat  en leverbaar in diverse RAL kleuren. De frontplaat kan voorzien worden van een  extra beschermende kleuren folie met een doorzichtig venster. Door de geringe afmetingen en inbouwdiepte kunnen de LCD kleuren touchscreens praktisch overal worden geplaatst.

De status van de ruimtedruk wordt als een heldere achtergrondkleur weergegeven met bijbehorende tekst. Zo is in een veilige situatie de achtergrondkleur groen met de tekst normaal en in een onveilige situatie is de  achtergrondkleur rood met de tekst alarm. Een afstelbare zoemer geeft hierbij de onveilige situatie aan. 

Alarmniveaus en vertragingstijden voor de ruimtedrukken zijn geheel vrij instelbaar. Ruimte benamingen zijn eveneens vrij instelbaar. Alle instellingen zijn met een password beschermd.

De druktransmitters kunnen direct via het LCD touchscreen gekalibreerd worden. Hiermee wordt veel tijd bespaard! 

Het modulair concept is kostenbesparend waarbij op meerdere LCD touchscreens gelijktijdig meerdere ruimtedrukken bewaakt kunnen worden. De ruimtedrukken zijn hierbij per slave touchscreen vrij instelbaar; dit geeft de gebruiker direct inzicht in de status van de omringende ruimtes.