Een nieuw tijdperk van laboratoriumautomatisering

Axel Semrau®, METTLER TOLEDO, Jüke Systemtechnik GmbH en Trajan Scientific and Medical hebben in nauwe samenwerking een unieke innovatie voor automatisering in laboratoria gecreëerd: De volledig geautomatiseerde dosering van chemicaliën - CHRONECT® Quantos - vult de geautomatiseerde monstervoorbereiding aan met extra stappen die tot nu toe handmatig moesten worden uitgevoerd.
De nauwkeurige doseer- en weegtechnologie Quantos van METTLER TOLEDO is opgenomen in de geautomatiseerde monstervoorbereiding van CHRONECT® Bionic - een multidimensionaal werkende robot. Hierdoor wordt een gedefinieerde hoeveelheid poeder, variërend van 1 mg tot enkele grammen, nauwkeurig en automatisch gedoseerd. CHRONECT Bionic plaatst een van de 32 poederdoseerkoppen in het Quantos poederdoseersysteem. Het systeem bestaat uit de Quantos doseermodule en een weegschaal van METTLER TOLEDO. CHRONECT Bionic neemt de doelflacon van het XYZ robotsysteem en plaatst deze onder de Quantos doseerkop. De gewenste hoeveelheid poeder wordt vervolgens nauwkeurig en betrouwbaar gewogen. Vervolgens wordt de flacon terug in het XYZ ro-botisch systeem geplaatst voor verdere verwerking. Hier kan een veilige en efficiënte vloeistofbehandeling worden uitgevoerd. Het systeem wordt aangestuurd door onze betrouwbare software CHRONOS.
Deze nieuwe oplossing is de perfecte aanvulling voor XYZ robotsystemen en breidt de beperkte werkruimte uit. CHRONECT Bionic accepteert zowel tijdrovende als onaangename stappen. De uitvoering van alle stappen is te allen tijde nauwkeurig en vermindert de kans op fouten tijdens de monstervoorbereiding.
Niet alleen de grote verscheidenheid en tijdsbesparing zijn uitstekende kenmerken van deze toepassing, maar ook de veiligheid ervan. Alle benodigde stoffen worden opgeslagen in veilig afsluitbare doseerkoppen, zodat de gebruiker zo min mogelijk contacttijd heeft, vooral bij de omgang met giftige stoffen. Door de innovatieve weeg- en doseertechnologie van METTLER TOLEDO worden zeer dure en/of giftige stoffen met de hoogste nauwkeurigheid en een herhaling van 1 mg gedoseerd. Deze oplossing is perfect geschikt voor het wegen van fijne, delicate, delicate, statisch geladen, statisch geladen, dichte, korrelige en heterogene stoffen. De doseertechnologie heeft een unieke precisie en maakt een snelle en automatische vulling van diverse containers van alle soorten mogelijk.