Food Route

De focus op de kwaliteit en de inhoud van voeding is nu sterker dan ooit tevoren. Ook de aandacht voor gezonde voeding is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Controle van de kwaliteit en de inhoud binnen voedingsproductie speelt hier dan ook een belangrijke rol in. Om dit te achterhalen en te vrijwaren is een correcte en precieze analyse van voeding van cruciaal belang.

De Laborama Expo Food Route neemt de bezoeker mee langs de stands van gespecialiseerde exposanten waar deze meer kan leren over de nieuwste meetmethoden en analysetechnieken die hen in staat stellen tot de juiste resultaten te komen binnen voedingsonderzoek.

Deze route neemt de deelnemer langs de stands van de volgende exposanten:

  1. Shimadzu Benelux – L1 + N1
  2. Anton Paar Benelux – O1
  3. Thermo Scientific – M6
  4. Anaspec Solutions - F2
  5. bioMérieux – K8
  6. iVention – H1
  7. Gilson International – J4
  8. Chem-Lab Analytical – L5
  9. Testo – C6
  10. Waters – D8

Hoe gaat de Food Route in het werk?

Elke bezoeker krijgt bij het binnenkomen een vragenblad met 1 vraag per deelnemende exposant. De antwoorden op deze vragen dienen bekomen te worden op de stand van de exposant. Deelnemers kunnen op het einde van de Food Route hun ingevuld formulier inruilen bij het secretariaat van Laborama (A1)  voor een powerbank.

 

 

 

 

 

 

 

Exposanten

Shimadzu

Ultragevoelige GC-MS TQ8050

 

Shimadzu voegde aan zijn lijn GC-MS instrumenten de Triple Quadrupole GCMS-TQ8050 toe. Dit instrument is in staat minieme concentraties van bijvoorbeeld dioxines, POPs of hormoonverstorende stoffen in voeding aan te tonen tot op femtogram niveau

Behalve met deze ultra-gevoelige detector is de GCMS-TQ8050 uitgerust met nieuwe ruisreductie-technologie, die resulteert in een 2,5 maal hogere signal-to-noise ratio dan in voorgaande modellen. Die combinatie maakt een nauwkeuriger en betrouwbaarder kwantificering mogelijk.

De gepatenteerde hoogstabiele ionenbron en de quadrupole met ´pre-rods´ verlagen de onderhoudsgevoeligheid van het systeem.


Anton Paar Benelux

Reometer 72/92 

 

Hoe vloeit uw saus?

Moet u veel kracht gebruiken om een saus uit een knijpfles te krijgen?

Hoe ervaart een gebruiker het mondgevoel van uw producten?

 

Een MCR 72 of MCR 92 reometer biedt een antwoord op deze en vele andere vragen over uw producten.  Deze high-tech reometers van Anton Paar stroomlijnen uw dagelijkse metingen, zijn gemakkelijk in gebruik en leveren onmiddellijk resulaat.
 

Tijdens de Laborama “food route” kan u onze MCR 72 in werking zien aan onze stand, O1.


Thermo Scientific

The Future starts here – Always what’s next

 

Kom naar stand M6 en ontdek welke producten Thermo Fisher Scientific te bieden heeft voor pesticide analyse. Het maakt niet uit of het een  ‘targeted’ of ‘screening’ experiment is,  of als het lab zich bezighoudt met regelgeving of onderzoek. Reglementen vragen lagere toegestane detectieniveaus van pesticide residuen in voedsel. Iedereen wil de allerbeste pesticide analyse die te koop is. Dus elk lab verdient onze allerbeste,  LC-MS, IC-MS,  GC-MS,  software, applicaties, kolommen en verbruiksgoederen.

 


Anaspec Solutions

De Quant FT-NIR spectrometer, de alleskunner voor de voedingsindustrie

 

FT-NIR geeft de meeste info over uw product, eenvoudigweg omdat er geen enkele andere NIR techniek is die meer datapunten kan scannen dan deze FT-NIR. De mogelijkheid om meerdere meetmodules te koppelen maakt de Quant tot een echte alleskunner. Grootste scan oppervlak is nu 375 cm2 en deze draaiende spiraalsampler kunt u ook bewonderen tijdens uw bezoek aan onze stand. Denkt u eens aan de tijdwinst als u de monsters niet meer hoeft te malen en/of te drogen en de besparing op uw onderhoudsbudget, want de Quant is onderhoudsvrij.


bioMérieux

GENE-UP®

 

Moleculaire pathogeen detectie was nog nooit zo simpel, zo snel of zo flexibel!

In de huidige altijd evoluerende voedingsmarkt, is niets belangrijker dan voedselveiligheid. Om uw klanten, bedrijf en reputatie te beschermen heeft u een snelle en eenvoudige manier nodig om pathogenen te detecteren.

 

Met GENE-UP, krijgt u niet alleen een intuïtief, real-time PCR oplossing voor pathogeen detectie, u krijgt ook 50 jaar aan microbiologie leadership van een alert team dat de hoogste standaard in microbiologie veiligheid omarmt. Daarenboven zullen onze toegewijde Customer Support en Scientific Affairs teams werken nauw samen met u, zodat u het GENE-UP systeem maximaal kan benutten. 


iVention

More than LIMS with LES

 

iVention is een zeer ambitieuze onderneming op het gebied van laboratorium automatisering. Het streven van iVention is om laboratoria te helpen processen efficiënt te automatiseren en papierloos te werken door gebruik te maken van de meest geavanceerde software technieken.

Met iLES biedt iVention laboratoria in uiteenlopende sectoren een modern Lab Execution System waarin alle LIMS, SDMS en ELN functionaliteiten zijn samengebracht in het geïntegreerde iLES Platform. iLES is volledig web-based, flexibel, betaalbaar en beschikbaar in de Cloud en kan worden gebruikt op alle tablets en smartphones.

Met iLES krijgen laboratoria toegang tot real-time informatie, wordt er voldaan aan alle regelgeving en bespaart men tijd en kosten door het automatiseren van processen en het reduceren van handmatige handelingen.

Sinds de succesvolle introductie van het innovatieve iLES Platform in 2009 is iVention snel uitgegroeid tot de grootste Lab Automatisering Consultancy organisatie in de Benelux en biedt brede kennis en ruime ervaring in o.a. de voedings-, farmaceutische, milieu, (petro)chemische en vele andere industrieën. 


Gilson International

SPE by Gilson

 

Vaste fase extractie bestaat uit meerdere stappen die precieze volumes, drukken, timing en meer vereisen. Automatisatie levert accuraatheid, reproduceerbaarheid, hoge detectie en rendement die vereist worden door onderzoekers in voedings-, milieu- en klinische laboratoria. Verscheidenheid in toepassingen zonder toegevingen op de performantie ligt binnen handbereik met de ASPEC oplossingen. Tientallen jaren ervaring in talloze laboratoria over de hele wereld hebben van Gilson de gouden standaard gemaakt voor betrouwbare, gebruiksvriendelijke, modulaire en veelzijdige systemen. Gilson past zich aan, aan je huidige en toekomstige noden om bedrijfskosten te verlagen terwijl resultaten, moreel en productiviteit worden verhoogd.


Chem-Lab Analytical

Extractie van vet uit voeding.

 

Extraheren van vet uit voedsel omvat meerdere stappen. De eerste stap is het destrueren van het voedsel met behulp van zuur en verhitting. Eenmaal alles gedestrueerd is, wordt de inhoud van het recipiënt gefilterd en nagespoeld met warm water. De filter wordt in een extractiehuls geplaatst en wordt gedroogd.

De extractiehuls wordt vervolgens in een soxhlet extractie buis geplaatst. Onder invloed van petroleumether zal het vet overgeheveld worden en komt het vet in de kolf terecht.

Na uitdampen van de petroleumether blijft enkel vet over.

 

 


Testo

Testo 270 – kwaliteitscontrole van frituurolie

 

De kwaliteit van frituurolie en heeft een onmiddellijke invloed op de kwaliteit van het gebakken product. Té hoge gehaltes aan afbraakstoffen in de olie kunnen leiden tot verteringsproblemen en zullen een slechte invloed hebben op de gezondheid.

De testo 270 meet het %TPM “Total Polar Materials” (maw. totaal aantal polaire deeltjes). Deze polaire deeltjes geven informatie over de verbruiksgraad en de kwaliteit van de frituurolie. Het gehalte van de polaire deeltjes mag niet hoger zijn dan een 25 %. Hoe slechter de kwaliteit van de frituurolie, hoe hoger de TPM-waarde. 


Waters

Eenvoudig en duidelijk monstervoorbereiding:
 

Dispersieve SPE, beter gekend als "QuEChERS", is een eenvoudige, simpele en goedkope manier om aan monstervoobereiding te doen.
Deze wordt frequent gebruikt voor multi-analyse van pesticiden in een breed gamma van voedings- en landbouwproducten.
Disque™ QuEChERS zijn voorverpakt op een manier dat ze onmiddllijk kunnen gebruikt worden.
Onze portfolio covert een groot aantal aan combinaties die gebruikt worden voor de meeste actuele methodes en routine analyses.
Voor meer informatie bezoek: www.waters.com/food of www.waters.com/ft

 

Exposanten Laborama Expo

MerckLabMakelaar Benelux bvHanna Instruments bvbaGilson International B.V.Filter Service saLA Biosystems bvChem-lab Analytical bvbaLaboramaAnkersmid M&COptimus InstrumentsGreiner Bio-One bvbaCryo Solutions bvKNF Verder nvFilter Service saLA Biosystems bvLaboramaKNF Verder nvHanna Instruments bvbaOptimus InstrumentsMerck

Of schrijf u in voor Laborama Expo 2018.